15
MAY
2019

Konferenca Ekonomike e Diasporës Shqiptare nga Evropa – B2B

Me 24 dhe 25 maj, 2019, në Prishtinë do të organizohet Konferenca Ekonomike me Diasporën Shqiptare nga Evropa – B2B. Kjo konferencë ka për qellim lidhjen e Diasporës nga Evropa me bizneset në Kosovë, dhe identifikimin e mundësive investuese dhe eksportuese të produkteve dhe...
17
APR
2019

Vazhdojnë përpjekjet për të mbështetur eksportet Made in Kosovo

Më 12 prill 2019, USAID EMPOWER Sektori Privat në partneritet me Sida-n nënshkroi një grant për të mbështetur prodhuesin e veshmbathjeve Wear & Go për të marrë çertifikatat e cilësisë së standardeve ndërkombëtare BSCI dhe ISO. Çertifikatat do t’i mundësojnë kompanisë të...
03
APR
2019

Kompania e përpunimit të drurit rritë efikasitetin dhe zvogëlon mbeturinat përmes implementimit të Lean Manufacturing

Projekti i USAID-it EMPOWER Sektori Privat në partneritet me Sida rishtazi ka mbështetur kompaninë e përpunimit të drurit Divani për të implementuar prodhimin Lean në nivel të firmës. Kjo është bërë me qëllim të përmirësimit të performancës operacionale të kompanisë,...
30
MAR
2019

Të rinjtë nga Gjilani, Hani i Elezit dhe Kaçaniku përfundojnë trajnime në kompani dhe gjejnë vende të punës

Më datat 26 dhe 27 mars, 19 të rinjve nga Gjilani, Hani i Elezit dhe Kaçaniku iu dhanë çertifikata për përfundimin e suksesshëm të trajnimeve në kompani të ndryshme, gjatë ceremonive që u mbajtën në Han të Elezit dhe Gjilan. Trajnimet ishin pjesë e fazës së parë të program...
25
MAR
2019

Kompania kosovare e prodhimit të vajrave esenciale hyn në tregun zviceran!

Gjatë periudhës 13 – 16 shkurt 2019, përfituesi i projektit EMPOWER Fuqizimi i Sektorit Privat, Peppermint International, mori pjesë në panairin udhëheqës në botë për ushqimin organik BIOFACH, në Nuremberg të Gjermanisë. Kompania, e themeluar në vitin 2012 në Leposaviq,...
05
MAR
2019

Vazhdon fuqizimi i prodhuesve kosovarë për eksport!

Me 1 mars, 2019, projekti i USAID-it EMPOWER Sektori Privat në partneritet me Sida-n, nënshkroi grant për ta mbështetur kompaninë “ElektroStublla” per t’i marrë çertifikatat e cilësisë (VDE) për 10 nga produktet e saj. “Elektrostublla” prodhon shumëllojshmëri të gypave, kutive të...
04
MAR
2019

Kompanitë kosovare të veshmbathjeve trajnohen për Sistemin e Menaxhimit të Prodhimit

Më 27 shkurt, 2019, kompanitë kosovare të veshmbathjeve morën pjesë në një trajnim njëditor për Sistemin e Menaxhimit të Prodhimit (SMP). Pjesëmarrësit u trajnuan për përcaktimin e specifikacioneve të procesit, Vlerën Standarde të minutës (VSM), Minutën Standarde të lejuar (MSL)...
21
FEB
2019

Kompanitë e Kosovës u trajnuan për konceptet LEAN të prodhimit

Më 13 dhe 14 shkurt 2019, kompanitë  Kosovare të veshmbathjeve, përpunim të drurit dhe metalit morën pjesë në një seminar dy-ditor për konceptet LEAN të prodhimit.Projekti EMPOWER Sektori Privat i USAID-it në partneritet me SIDA i zhvilloi trajnimet me qëllim të përmirësimit të...
03
FEB
2019

BONEVET përkrahet për të hapur hapësirën krijuese në Kaçanik

Më 31 janar 2019, projekti i USAID-it EMPOWER Sektori Privat në partneritet me Sida, nënshkroi një marrëveshje granti për të përkrahur krijimin e hapësirës krijuse të BONEVET në Kaçanik. Kjo do të jetë hapësira e tretë krijuese e fondacionit BONEVET në Kosovë, duke vijuar...
03
FEB
2019

Përpunuesit kosovarë të drurit arrijnë sukses në panairin më të madh të mobilieve në Evropë

Gjatë periudhës 14-20 janar 2019, përpunuesit kosovarë të drurit Albed, Elnor, Graniti dhe Ventius ekspozuan produktet e tyre në panairin e mobilieve dhe enteriereve IMM në Këln, Gjermani. Ky është evenimenti B2B dhe panairi tregtar më i madh për prodhuesit e mobiljeve dhe...