20
DEC
2018

Edicioni i tretë i Konventës së Industrisë së Drurit vë në qendër të vëmendjes mobilet e prodhuara në Kosovë

Konventa e tretë vjetore e industrisë së drurit u mbajt më 5 dhjetor 2018 në Prishtinë për t’i promovuar mobilet e prodhuara në Kosovë dhe për ta mbështetur zhvillimin e industrisë së përpunimit të drurit të Kosovës. Kjo ngjarje i bëri bashkë përpunuesit e drurit, agjencitë...
20
DEC
2018

Të Rinjve u Ndahen Çertifikata për Përfundimin e Trajnimit për Shkathtësitë në Biznes

Më 3 dhjetor 2018, 100 të rinjve nga Gjilani dhe Vitia iu ndanë certifikata për përfundimin e trajnimit për shkathtësitë në biznes gjatë ceremonive që u mbajtën në dy komunat. Trajnimi ishte pjesë e Programit të Trajnimit për Vetëpunësim të EMPOWER Sektorit Privat. Në këto dy...
29
NOV
2018

Konventa e Tretë e Industrisë së Drurit do të mbahet për t’i mbështetur dhe promovuar përpunuesit e drurit në Kosovë

Edicioni i Tretë i Konventës  së Industrisë së Drurit do të mbahet më 5 dhjetor 2018, në hotelin “Emerald” në Prishtinë, duke filluar nga ora 9:30. Kjo ngjarje do ta theksojë dhe ngrisë vetëdijen për rëndësinë e sektorit të përpunimit të drurit në zhvillimin ekonomik të Kosovës....
28
NOV
2018

Konventa e dytë vjetore e Veshmbathjeve nxit rritjen e industrisë së veshmbathjeve në Kosovë

Më 14 nëntor 2018, në Prishtinë u zhvillua edicioni i dytë i Konventës së Industrisë së Veshmbathjeve për të promovuar industrinë kosovare të veshmbathjeve. Në hapjen e Konventës u mbajtën fjalime nga e Ngarkuara me Punë në ambasadën e SHBA në Prishtinë Colleen Hyland,...
26
NOV
2018

Edicioni i Tretë i Festivalit të Gjelbër Arrin Suksesin më të Madh Deri më Tani

Tetor 2018 – Sektori i energjisë së gjelbër paraqet mundësi të konsiderueshme për zhvillim ekonomik dhe krijim të vendeve të punës në Kosovë. Për ta mbështetur këtë sektor premtues, EMPOWER Sektori Privat i USAID-it e inicioi dhe organizoi Festivalin e Gjelbër për vitin e...
09
NOV
2018

Kompanitë kosovare të TI-së lidhen me homologët e Estonisë

Gjatë 17 dhe 19 tetorit 2018, kompanitë kosovare të TI-së “Cacttus” dhe “LinkPlus” morën pjesë në Forumin e Biznesit të Ballkanit Perëndimor në Talin, Estoni, të organizuar nga Oda Ekonomike dhe e Industrisë së Estonisë dhe Organizata Estoneze për Bashkëpunim dhe Zhvillim...
24
OCT
2018

Ngjarja më e madhe e industrisë së veshmbathjeve në Kosovë po vjen së shpejti!

Edicioni i dytë i Konventës së Veshmbathjeve të Kosovës do të mbahet më 14 nëntor 2018, në hotelin “Emerald” në Prishtinë, duke filluar nga ora 9:30. Qëllimi i kësaj ngjarjeje është që t’i ndihmojë industrisë së veshmbathjeve të Kosovës që të fitojë dukshmëri dhe të tërheqë...
24
OCT
2018

Përpunuesit kosovarë të drurit rifreskojnë shkathtësitë të tyre të lyerjes

Në datat 15-18 tetor 2018, përpunuesit kosovarë të drurit rifreskuan shkathtësitë e tyre të lyerjes dhe mësuan teknika të reja në një kurs lyerje në dru, të organizuar nga Projekti i USAID-it EMPOWER Fuqizimi i Sektorit Privat, në partneritet me Sida. Katërmbëdhjetë pjesëmarrës...
24
OCT
2018

KAMA merr rolin qendror në organizimin e Konventës së Veshmbathjeve në Kosovë

Përfaqësuesi i Projektit EMPOWER Fuqizimi i Sektorit Privat dhe Nora Zhilivoda, Drejtoreshë Ekzekutive e Shoqatës së Marketingut të Veshmbathjeve të Kosovës (KAMA), nënshkruan Memorandumin e Mirëkuptimit për zbatimin e edicionit të dytë të Konventës së Veshmbathjeve në Kosovës, e...